top of page

Carneool

De oranje rode kleur van Carneool geeft een krachtige maar toch ook een warme touch aan een juweel. Carneool met zijn krachtige energie dat moed geeft en doorzettingsvermogen. De harmonie en energie die ontstaat door de combinatie van een handgemaakt juweel met een mooie energieke edelsteen is enorm en straalt bij het dragen.

Parelhalssnoer met Carneool pareltjes

Sterrenbeeld

Ram, Kreeft, Leeuw en Maagd

Chakra

heiligbeen chakra (2e)

Zilveren parelarmband met Carneool pareltjes
Verguld zilveren hanger met Carneool steen

Werking

Carneool geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vermindert jaloezie. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is. En kan hierdoor ook ondersteunen bij (klachten gerelateerd aan) misbruik of mishandeling. Het stimuleert de stofwisseling en werkt activerend en is hierdoor een heel geschikte steen voor mensen die af willen vallen. Het heeft een positieve werking op het bloed, de bloedcirculatie en aders, werkt bloedstelpend en kan hierdoor ondersteunen bij onder andere spataders, aambeien, hielspoor, koude handen of voeten en neusbloedingen. Ook kan Carneool helpen bij seksuele problemen zoals vaginisme, frigiditeit en impotentie en vruchtbaarheidsproblemen omdat het een positief effect heeft op de seksualiteit, voortplantingsorganen en de baarmoeder. Het bevordert de opname van voedingsstoffen en mineralen, ondersteunt bij menstruatie en overgangsklachten, depressieve gevoelens, bulten en huidirritatie, en heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de rug, botten, gewrichten, nieren, reuma, artritis en artrose. Carneool werkt verwarmend.

Zilveren crulletjes halssnoer met carneool steentjes en grijze patine
Zilveren hanger met grote carneool steen
Gehamerd zilveren oorbellen met carneool steentjes

Verzorging

Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden, alleen moet met fel zonlicht een beetje opgelet worden. Hierdoor kan de steen van kleur veranderen.

Zilveren Kaat Tilley hanger met Carneool
bottom of page