top of page

citrine

De citrien steen ook een beetje zonnesteen genoemd omwille van zijn prachtig okergele kleur. Citrien is een steen dat past in vele sieraden en ook past op vele outfits. De sterke zonnekracht van deze steen maakt mensen vrolijk en werkt hartverwarmend. Onze citrien steentjes worden met veel zorg in onze juwelen geplaatst door juweel-ontwerper Harry TiLLEY.

Verguld zilveren hanger met citrien steentjes

Sterrenbeeld

Boogschutter, Leeuw , Maagd, Stier, Tweelingen

Chakra

3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte)

Verguld zilveren citrien oorstekers
Lange zilver vergulde oorhangers met citrien steentjes

Werking

Citrien is een even krachtige als zeldzame steen. De edelsteen kent krachten die enig in hun soort zijn. Zo reinigt de steen zichzelf en heeft het direct contact met de zonne energie. De steen werkt hart verwarmend, gaat depressies tegen door simpelweg zijn drager elke dag vrolijk te stemmen, geeft zelfvertrouwen en maakt vastberaden. Als de steen dan ook nog eens voorspoed aan trekt, extravert en creatief maakt en energie geeft dan is een ding duidelijk. Citrien is een ‘must have’.

Een zonnige en verwarmende steen. Het gele mineraal bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, (faal)angsten, fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. De steen trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen.

Verguld zilveren oorstekers met Citrien steentjes
Zilveren ring met hamerslag motief met grote citrien steen
Zilveren hamerslag motief oorbellen met citrien steentjes

Verzorging

Citrien kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar een beetje oppassen met zonlicht.

Lange verguld zilveren oorhangers met citrien steentjes
bottom of page