top of page

Peridot

De fruitige zalige en ook verfrissende Peridot steen voor wie van groen houd. Peridot is de ideale steen om mensen los te laten die niet meer in je leven passen. Ook werkt Peridot zuiverend voor het lichaam waardoor je een extra effect krijgt door deze steen te dragen in één van onze sieraden. 

avocado

Sterrenbeeld

Maagd, Schorpioen, Leeuw en Boogschutter

Chakra

hart chakra (4e)

PUHs-200510-WZ-PERI 1_Fotor.jpg
PUOs-200510-WZ-PERI 1_Fotor.jpg

Werking

Peridot is een steen voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om blokkades te doorbreken en energie, gedrag, mensen en verbindingen los te laten die niet meer in je leven passen en je groei beperken. Je kunt hierbij denken aan zelfdestructief gedrag, mensen die energie “zuigen” en verslavingen. Peridot werkt ook zuiverend voor andere vormen van energie die niet in je lichaam of energieveld thuis horen zoals spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld. Hierdoor versterkt het vergeving, begrip, zelfinzicht, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen. Fysiek werkt Peridot zuiverend en ontgiftend, doordat het bijvoorbeeld de leverwerking stimuleert, en heeft het een positief effect op het hormoonstelsel, de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Daarnaast kan het ondersteunend werken voor het hart, de longen, de galblaas, de darmen, de thymus, de milt en de ogen. Het kan ook helpen bij overmatige spierspanning, restless legs, spanningshoofdpijn, een maagzweer, wratten, stemmingswisselingen, depressie, borderline persoonlijkheid en bipolaire stoornissen.

PUHs-200425-WZ-PERI 2_Fotor.jpg
PUOS-191019-WZ-PERI-2.jpeg
Persoonlijke desk

Verzorging

Peridoot kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar door te veel blootstelling aan fel zonlicht kan de steen verkleuren.

PUA-170914-WZ-PERI-01_Fotor.jpg
bottom of page