top of page

Swarovski - zirconia

De prachtig glanzende Swarovski en Zirconia steentjes zijn alom bekend in sieraden. De glans dat van deze steentjes evenaard de glans van diamantjes. Wij werken enkel met de echte Swarovski steentjes en de mooie kwaliteit van Zirconia kristallen. Ook zien wij dat onze cabochon edelsteentjes een mooie harmonie kunnen vormen met Swarovski / Zirconia. 

Zilveren vintage oorbellen met Swarovski steentjes
Ronde vergulde oorhangers met Grenaat Swarovski steentjes
Zilveren halssnoer met kristallen Swarovski steentjes

Zirconia is een kunstmatige kristal en wordt dus door de mens zelf gemaakt. Hoewel het dus geen echte edelsteen is, is met het blote oog soms verschil te bekennen. Dit maakt zirconia een populair alternatief voor diamant.

Omdat Zirconia kunstmatig gemaakt wordt, is het zonder extra toevoegingen altijd kleurloos.

In het proces kunnen gemakkelijk kleuren toegevoegd worden, zo vind je Zirconia steentjes in alle modekleuren. Zirconia is relatief hard en is dus redelijk goed bestand tegen krassen.

Een geslepen zirconia steen heeft relatief ronde randen ten opzichte van bijvoorbeeld diamant.

Hardheid : Een CZ heeft een wetenschappelijke hardheid notering van 8.5 op de Mohs' schaal. Diamant heeft een notering van 10.

Karaat  (Gewicht) Een CZ is ongeveer 75 procent zwaarder dan een diamant.

Kleur : Naast klassieke witte, zijn CZ's nu ook verkrijgbaar in vele mode kleuren, zoals in lavendelblauw, amethist, kanarie geel, roze, smaragdgroen, saffier blauw en robijnrood.

Geslepen : De fijnste CZ is machinaal geslepen om de exacte verdraagzaamheid te evenaren als het diamant slijp proces. Zoals een diamant, kan een CZ geslepen worden in verschillende variaties van mode vormen.

Bloemmetjes op tafel
Verguld zilveren spiraal ring met regenboog Swarovski steen
Keltische oorbellen met Labradoriet Swarovski steentjes
Spiraal vergulde hanger met Azuur Swarovski steen
bottom of page