top of page

Turkoois

Turkoois is al lang een bekende steen, vele koningen en koninginnen draagden deze stenen in vele juwelen. Deze steen is sterk geneeskrachtig, zuiverende en beschermende steen. Deze steen met de licht blauwe kleur is zeker populair in de zomerperiode. 

PURs-200511-WZ-TURQ-set 2_Fotor_Fotor.jp

Sterrenbeeld

Stier, Tweeling, Boogschutter, 

Waterman en Vissen

Chakra

Keelchakra (5e)

Turquoise steen
PUOg-200430-WZ-TURQ 7_Fotor.jpg

Werking

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

PUOg-200430-WZ-TURQ 3_Fotor.jpg
PUHg-200429-WZ-TURQ 3_Fotor.jpg
PUOs-200319-WZ-TURQ 1_Fotor.jpg

Verzorging

Turkoois niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

PUHs-200319-WZ-TURQ 5.jpeg
bottom of page