top of page

Wie is Harry Tilley

Hoi Ik ben Harry TiLLEY, geboren in 1968 in een prachtig dorpje in het centrum van Belgie Kapelle op den Bos genaamd.

Mijn ouders waren zelfstandig en heb twee zussen Kaat Tilley en Viviane TiLLEY. Van jongs af was ik altijd geïnteresseerd in hoe zaken worden gemaakt en vond het super leuk zaken uit elkaar te halen. Van studie heb ik technische richting gekozen.

Ik heb steeds veel opgekeken naar mijn jongste zus Kaat TiLLEY, zij was super creatief en maakte prachtige kleding, haar wereld was zo apart.

Mijn eerste zakelijke jaren ben ik gestart als groothandel en heb zo ook de wereldhandel ontdekt. Met mijn toenmalige zakenpartner heb ik vele merken in Belgie en Nederland verdeeld. Nadien kreeg ik de smaak te pakken om zelf ook een merk op de markt te zetten en dat

gebeurd ook, ik lanceerde een breden kids collectie Rube & Rutje genaamd. Veertien jaar heb ik gebouwd aan het merk en heb zo ook een klein succes gekend. Helaas is nadien veel in duigen gevallen, en ben ik ook op jonge leeftijd mijn zus Kaat TiLLEY verloren aan een plotse ziekte. Dit was voor mij en mijn vrouw het moment om een grote wending te nemen, we zijn toen naar Frankrijk vertrokken, dit was in 2013. Nieuw land nieuw verhaal, zo zijn wij in Fitou een Chambre d'haute begonnen en heb ik mijn passie beginnen ontwikkelen, het maken van mijn eigen collectie juwelen.

Harry TiLLEY werken in atelier
Homeparty

Het Juwelen verhaal

In 2004 starte ik met het ontwerpen van mijn eerste Juwelen collectie (PURE-line). In 2013 nam ik terug de draad op en ging lessen volgen bij Goudsmid Josiane Douchamps. Zij leerde mij de basis beginselen van het vak. Ik maakte mijn eerste mallen en ging op zoek naar leveranciers. 

 

Jaren ben ik blijven leren en proberen om zo mijn weg te vinden in de massa mogelijkheden, in het maken van juwelen, de verschillende stijlen en materialen. Uiteindelijk vond ik mijn weg in Organische juwelen met Zirconia steentjes, dit was 2014, 2015. Ik ben toen ook met mijn collectie naar de boutiques en juweliers 

gegaan.

In 2017 begon ik de smaak te pakken te krijgen voor Half-Edelstenen. De pracht en de natuurlijke kleuren van deze stenen spraken mij erg aan. Dankzij mijn jaren ervaring in de groothandel had ik gelukkig direct de goede leveranciers te pakken waarmee de derde face in mijn traject was aangebroken.

En dan in 2020 maakte ik een draai van 180° en besliste dat ik volledig zou gaan voor Handgemaakte Zilveren Juwelen met Half-Edelstenen. Ik wil hiermee echt gaan voor de schoonheid van handgemaakte zilveren juwelen met Energieke Helende Half-Edelstenen. Zo kan de schoonheid en het spirituele van de schoonheid dat de natuur bied hand in hand gaan. Voor wie zo een Juweel zoekt is hier aan het juiste adres, zo ook onze slogan Handmade Jewelry with Love!

Harry TiLLEY is een officieel geregistreerd handelsmerk ®.
Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel nr. 1250980 op 10-07-2012.
Geregistreerde juwelen stempel handtekening onder naam 

Harry TiLLEY met nummer 85440-00

Juweelatelier

Ons Atelier

Ons Atelier is gelegen in Fitou, een wijndorpje in het zuiden van Frankrijk waar wij ook onze Chambre D'haute TiLLEY France runnen. Harry TiLLEY heeft daar in 2018 zijn eerste van zijn twee CoCoons gezet. De ZEN en OASE CoCoons zijn twee Unieke Chalets volledig uitgetekend, ontworpen en geplaatst door Harry TiLLEY. Je kan er genieten van veel privacy en een mooi uitzicht op het meer van Leucate.

Wie in onze regio passeert kan eens van profiteren om bij ons te komen overnachten en te genieten van een super lekker ontbijt.  Wij zijn gelegen tussen Narbonne en Perpignan, 30 minuten van de Spaanse grens. 

Voor de gasten die op dat moment tijd hebben presenteren wij graag onze collecties juwelen of kunnen wij een juweel op maat maken.

U kan altijd een afspraak maken via Chat, of via ons contactformulier, je mag ons ook altijd bellen.

Groeten,

Harry & Miranda

Harry TiLLEY Atelier       

43, rue du Vigne                                     

11510 Fitou, France                                 

mob: +33 6 29 51 07 50

bottom of page