• Harry TiLLEY

Ringmaat meten

Bijgewerkt: jul 3

Een ring online kopen is voor velen onder ons een probleem, omdat je nooit 100% zeker kan zijn dat de ring perfect zal passen. Als je een ring op maat besteld bij een juweel-ontwerper en je weet je ringmaat dan is de kans 99% dat je ring perfect zal passen. Maar we hebben ook wat handige tips ;)
Op 1-2-3 je ringmaat bepalen! Hoe beginnen we eraan?


De simpelste manier en ook de beste manier is het meten van de binnen diameter van een bestaande ring dat goed past. Wat heb je nodig - Een ring dat op de vinger waar je een ring voor wil kopen goed past. - Ook heb je een meetlat nodig. - Een smartphone met goede camera. Hoe ga je tewerk Leg de ring op de meetlat beginnende met het eerste lijntje van de lat perfect aan de binnenkant van het midden van de ring te leggen (zie foto). De Binnendiameter is je ringmaat als je het uitrekent in de tabel. Als je op foto ziet is de binnenkant van de ring 19,5mm, dit komt overeen met een ringmaat van 61. Belangrijk is dat je steeds een foto stuurt zoals voorbeeld, zo kunnen wij beoordelen of maat goed is opgemeten en kunnen we aan de slag met het maken van je ring.
Wij kunnen ook een mini ringmaat leveren, is simpel hanteerbaar en kan je meerdere malen gebruiken. Voor maar 3€ word deze ringmaat gratis verstuurd naar jouw adres. Hier is het van belang dat je de plastiek ringmaat goed rond je vinger aantrekt tot op het niveau dat je graag wil. Sommige houden ervan dat ring strak aan de vinger zit, bij andere dan weer niet.