top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Ringmaat meten, hoe beging je eraan?

Bijgewerkt op: 23 mrt.

Een ring online kopen is voor velen onder ons een probleem, omdat je nooit 100% zeker kan zijn dat de ring perfect zal passen. Als je een ring op maat besteld bij een juweel-ontwerper en je weet je ringmaat dan is de kans 99% dat je ring perfect zal passen. Maar we hebben ook wat handige tips ;)


Op 1-2-3 je ringmaat bepalen! Hoe beginnen we eraan?


De simpelste manier en ook de beste manier is het meten van de binnen diameter van een bestaande ring dat goed past.

Wat heb je nodig - Een ring dat op de vinger waar je een ring voor wil kopen goed past. - Ook heb je een meetlat nodig. - Een smartphone met goede camera.

Hoe ga je tewerk Leg de ring op de meetlat beginnende met het eerste lijntje van de lat perfect aan de binnenkant van het midden van de ring te leggen (zie foto). De Binnendiameter is je ringmaat als je het uitrekent in de tabel. Als je op foto ziet is de binnenkant van de ring 19,5mm, als je dan in de tabel kijkt in de laatste kolom onder mm en dan vergelijkt met eerste kolom onder BE dan zie je dat 19,5mm overeenkomt met ringmaat 61. Belangrijk is dat je steeds een foto stuurt zoals voorbeeld, zo kunnen wij beoordelen of maat goed is opgemeten en kunnen we aan de slag met het maken van je ring.Met deze tabel kan je de internationale ringmaten vergelijken.
Internationale ringmaten tabel

Wij kunnen ook een mini ringmaat leveren, is simpel hanteerbaar en kan je meerdere malen gebruiken. Voor maar 4,5€ word deze ringmaat gratis verstuurd naar jouw adres. Hier is het van belang dat je de plastiek ringmaat goed rond je vinger aantrekt tot op het niveau dat je graag wil. Sommige houden ervan dat ring strak aan de vinger zit, bij andere dan weer niet.Voor wie iemand kent die wat klusjes doet en een schuifmaat heeft kan ook het volgende doen.

Je legt de ring over de en trekt deze goed open, stuur indien mogelijk ook foto zoals op afbeelding.


Dan heb je de juweliers tools. Zo kan je een ring meten met maatstok. Je schuift de ring over de maatstok en die geeft direct je ringmaat aan. Opgelet hier ook ring gebruiken die perfect om de vinger past waar je nieuwe ring voor gaat kopen.

Je kan het ook doen met ringmaten, dit zijn metalen of plastiek schijfjes waar je jouw vinger kan ik passen tot het schijfje met de juiste ringmaat het beste past.Heb je nog vragen, we helpen je graag.

Contact via mail: harrytilley@harrytilley.eu of via onze Chat (rechtsonder pagina)


Groeten,

Harry TiLLEY


1.372 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page