top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Action - Aliexpress - Temu enz enz enz

Het stopt niet meer met het aanbod van producten die zelf onder de prijs worden aangeboden ! Ik noem ze producten zonder ziel, die in grote massa gemaakt zijn. Ook worden deze producten geproduceerd met zware vervuiling als gevolg, wat onze planeet verder doet afsterven !

De producten komen hoofdzakelijk uit China en worden rechtstreeks van de lowcost fabrikant aan de consument aangeboden met weinig controle op de veiligheid en gezondheid.


We zitten in een koopjes cultuur, mensen hebben nood aan regelmatig iets nieuw, dit is normaal omdat we ook onder hoge stress leven en soms meer eenzaam zijn dan vroeger waardoor men zichzelf iets wil gunnen. Deze lowcost producenten spelen daar zeker op in omdat ze leuke hebbedingetjes kunnen maken voor weinig geld.Hier een paar voorbeelden van producten wat deze sites aanbieden, meestal zijn deze producten ook van heel lage kwaliteit waardoor je er maar een kleine tijd plezier van hebt.

Ook Action doet het zelfde met het enig verschil dat de keten eigendom is van een Europese firma en zij enkel kunnen aankopen volgt de EU normen, waar we dan nog een beetje begrip kunnen voor hebben.


Vroeger dan spreek ik van 45 jaar en langer terug, toe spaarden velen voor iets waardevol zoals voor een vb. Pontiac horloge en droegen deze horloge voor jaren en de horloge ging ook vele jaren mee.


Wat zou er moeten veranderen ?

Men zou terug moeten gaan naar duurzaam produceren, deze producten kan men dan ook later gemakkelijk verkopen in de tweedehandsmarkt waardoor het een tweede of derde leven krijgt. Waardevolle materialen blijven waardevol !


Wat doen wij ?

Onze juwelen worden enkel gemaakt in ons atelier in Frankrijk en werken enkel samen met gecontroleerde leveranciers. Ook zijn al onze juwelen gemaakt uit Sterling 925 zilver wat de hoogste kwaliteit is voor juwelen in zilver. Ook zijn onze juwelen tijdloos, een ring kan nu maar ook na 10 jaar nog mooi en origineel ogen.

Zilver is ook een edelmetaal dat met de beurs stijgt en daalt. Zo kan je gemakkelijk het zilver van jouw juweel laten recycleren. Trouwens zilver word ook heel veel in de industrie gebruikt, zo zit er zelf zilver in je smartphone.

Ook zijn onze juwelen met de hand gemaakt, zo zit er ook een beetje de ziel in van de maker en maakt het zo ook dat je een origineel juweel draagt. Waar wij ook enorm voor inzetten is dat de prijs steeds correct is, zodat je toch een mooi duurzaam juweel kan kopen aan een betaalbare prijs.


Hopelijk kunnen we met deze blog sommige onder u overtuigen om meer duurzaam te kopen. Zijn jullie benieuwd wat wij maken, kom dan eens kijken via deze link, wij maken ook steeds met veel plezier een juweel op maat voor u!


Warme groeten,


Harry & Miranda

55 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page