top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Made in Belgium - Made in Europe

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Het begint ons meer en meer op te vallen dat in deze rare tijden we teruggrijpen naar onze eigen bronnen. Als Belgen zou ik op de eerste plaats onze Belgische producten promoten en dat zijn er heel veel voor een landje van 12MIL inwoner. Op de tweede plaats zou ik gaan voor Europa en zeker onze buurlanden, als zij het goed doen trekken wij hier ook de vruchten van. Ook vind ik dat we landen moeten steunen die bewust omgaan met het klimaat, dieren en welzijn van hun bevolking.

Het zou goed zijn moesten we op producten in de winkel en in webshops de labels duidelijk te zien krijgen van producten die 100% gemaak zijn in BE of andere EU landen. Zo kan je bewust je aankopen doen met een goed gevoel. Bij Unizo werken ze al samen met Belgische bedrijven die het Unizo HIB label krijgen. Dit zijn bedrijven die handgemaakte producten leveren op een hoog niveau in Belgie. Unizo doet controles en na hun analyse kan je het label krijgen.

Harry TiLLEY Juwelen heeft zijn atelier in Fitou (Frankrijk) en levert handgemaakte juwelen in hoogwaardige materialen zoals 925 zilver en half-edelstenen. De half-edelstenen moet hij aankopen bij groothandels in het buitenland. Deze groothandels worden door Harry TiLLEY zelf gescreend op oorsprong en hoe zij werken met personeel. De groothandels zijn allemaal kleine ateliers die met liefde hun werk doen.


Wij hopen dat na deze Corona crisis een tijd mag aanbreken van bewustwording, jezelf meer tijd geven en ook bewust kopen van bronnen met het hart op de juiste plaats.


Warme groeten,

Harry TiLLEY

253 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page