top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Wat is hamersteenslag motief?

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

In deze blog neem ik jullie mee in mijn atelier waar ikzelf mijn eigen technieken toepas om originele handgemaakte juwelen te maken.

Een techniek die ik veel toepas is de hamersteenslag afwerking.


Wat is mijn werkwijze?

In de eerste confinement april 2020 had ik veel tijd om te experimenteren met mijn juwelen en materialen. Zo een periode van rust geeft veel nieuwe ideeën, zo kwam ik op het idee om mijn zilver te hameren op een goed uitgekozen ruwe garrigue steen, met een prachtig resultaat. Het leuke is dat het motief steeds anders is en je lichte of zware structuur kan geven naargelang de ondergrond van de steen en de hardheid van de hamerslag. Een nieuwe juwelenlijn was geboren.


Wat zijn die stenen?

In onze regio Aude in de Languedoc-Roussillon vindt men in massa's natuurlijke rotsachtige stenen. Vele stenen worden hier opgestapeld naast de wijngaarden. Bij het ploegen probeert men zoveel mogelijk stenen te verwijderen en worden nadien opgestapeld.

De stenen horen bij het ruwe landschap van aarde en rotsen. Mijn atelier is gelegen in Fitou, een wijndorpje in zuid-Frankrijk gelegen tussen twee bekende steden Narbonne en Perpignan.

Voor ons een regio waar de tijd heeft stilgestaan.


De energie uit de garrigue.

Gezien ik met mijn juwelen steeds werk met de energie van handgemaakt, energetische edelstenen en zuiver 925 zilver, was dit echt een geschenk om aan mijn collectie's toe te voegen, wat nog meer kracht geeft aan mijn juwelen.

De rede is dat ik door het zilver te bewerken met de natuurlijke stenen uit ons landschap ik ook de energie van deze stenen in mijn juwelen breng. De structuur van deze stenen wordt werkelijk in het zilver gehamerd, wat steeds tot prachtige resultaten leidt.


Hier een paar mooie voorbeelden uit mijn collectie met deze hamersteenslag structuur. Neem ook een kijkje op mijn website www.harrytilleyjewelry.com


98 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page