top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Wat is het verguld zilver?

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Verguld zilver is een dun laagje goud dat via een elektrolyse op het basis materiaal word gelegd zoals 925 zilver of edelstaal. Wij werken enkel met 925 zilver als basis, dit ook omdat enkel goud en zilver geleiders zijn voor de energie van de steen naar het lichaam. Al onze zilveren juwelen worden met een 18k goudlaagje verguld.


Wat betekend eigelijk het percentage dat men aangeeft bij verguld zilver? Vergulde juwelen hebben allemaal een laagje goud. Dat laagje goud slijt er op een gegeven moment vanaf. Met echt gouden juwelen heb je dat natuurlijk niet, daar er geen laagje goud over heen zit, maar wat dan ook een heel groot prijsverschil maakt. Vele kopen vergulde juwelen om die dagelijks te dragen en houden hun gouden juwelen voor speciale gelegenheden.


De meest voorkomende zijn 14k - 18k - 24 karaat maar er zijn er veel meer, hier een overzicht met de info.

  • 24 karaat goud: 99.99% puur goud (aangeduid met 999)

  • 22 karaat goud: 91.6% puur goud (aangeduid met 916)

  • 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aangeduid met 833)

  • 18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750)

  • 14 karaat goud: 58.5% puur goud (aangeduid met 585)

  • 9 karaat: 37.5% puur goud (aangeduid met 375)

  • 8 karaat: 33.3% puur goud (aangeduid met 333)

Er is wel een groot verschil tussen verguld metaal en verguld zilver!

Verguld metaal is goedkoper en heeft een dunner laagje goud tegenover verguld zilver heeft meestal 18 of 24 karaat goud. Bij Harry TiLLEY juwelen werken wij met 18k verguld goud.

Hoe zorg je dat jouw vergulde sieraad zo lang mogelijk mooi blijft? Uiteraard leg je jouw vergulde juwelen netjes in een juwelendoos en niet in een vochtige badkamer. Je doet je vergulde juweel af als je gaat slapen of als je gaat douchen of sporten.

Zuurtegraad? Afhankelijk van jouw zuurgraad van je huid zal een laagje goud er razendsnel af gaan óf juist helemaal niet. Hoe dat kan? Hoe zuurder, hoe sneller het laagje zal worden ‘aangetast’ en hoe sneller het materiaal onder het laagje zichtbaar wordt. Dit is meestal alleen het geval bij verguld metaal. Dit kan al na een paar keer dragen zichtbaar zijn. Wil je meer zekerheid opteer dan voor verguld sterling zilver.


Neem een kijkje naar onze verguld zilveren juwelen via deze LINK. Bij ons kan je ook steeds voor een kleine aanvaardbare prijs je juwelen op nieuw laten verguld. Ook kunnen wij op vraag je bestelling met een 24k laagje vergulden in plaats van 18k.


A big positieve Hug!

Harry TiLLEY

189 weergaven

Comments


bottom of page