top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Wat zijn rouwsieraden of herinneringsjuwelen?

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Bij Harry TiLLEY hebben we drie soorten rouwsieraden. We hebben de vingerafdruk juwelen, de askralen en de asbuisjes.De vingerafdruk juwelen zijn zoals het woord het zegt een afdruk van een vinger van een geliefde. Vingerafdruk sieraden zijn erg populair en hoeven niet echt herinneringssieraden te zijn, zo heb je ook ouders dat de vingerafdruk van hun kids laten maken, of de oma van al haar kleinkinderen. Maar ook natuurlijk bij een overlijden dat men zijn geliefde nog een beetje kan voelen doormiddel van deze vingerafdruk.

Onze vingerafdruk sieraden zijn meer dan alleen een afdruk in een zilveren sieraad. Wij werken van de afdruk met een bolletje was, zo neem je een echte afdruk van de vinger in 3D. Het verschil met een was afdruk of een ink afdruk is dat je nadien als het juweel gemaakt is de vingerafdruk in zijn echtheid kan voelen. Ook worden onze vingerafdruk juwelen in perfectie gemaakt en nadien ook nog een voorzien van een laagje rhodium zodat het zilver niet kan oxideren en mooi blijft.

Dan hebben we de Askralen.

Dit is iets speciaal, de as word gesmolten in een glazen kraal van Venetiaans glas. De witte wolkjes dat je nadien is de kraal ziet is de as van de overledene die er dan uitziet als witte wolkjes. Is een mooie manier om de as te verwerken in een juweel.

Onze sieraden met askraal worden hier speciaal voor ontworpen en de kraal word professioneel goed geplaatst in het juweel zodat deze niet verloren kan gaan. Je kan uit zeven verschillende kleuren kiezen wat askraal betreft.

Dan hebben we nog de Askokertjes of As opbergsieraden.

Hier hebben wij twee reeksen van, de meest gekende zijn de askokertjes. Dit zijn cilindrische buisjes met aan de onderkant een schroefje. Door het schroefjes open te schroeven heb je een opening waar men de asse van een overledenen kan inbrengen. Wij hebben ervoor gezorgd dat de opening niet te klein is een er een stevig schroefje in staat om problemen bij het inbrengen te vermijden. In onze collectie zijn verschillende uitvoeringen, zo hebben we zelf ook asbuisje voor de as van dieren in aan te brengen.

Dan hebben we nog een speciaal as opbergsieraad en dit zijn onze Smartie collectie. Zijn ronde bolvormige sieraden die je in het midden kan openschroeven om daar de as in aan te brengen. Het voordeel van deze juwelen is dat ze er niet uitzien als een asjuweel en ook dat we hier ook ringen van hebben voor wie de as wil meedragen in een ring.

Al deze sieraden zijn met uiterst veel zorg afgewerkt en zijn behandeld met laagje rhodium om oxidatie te vermijden.

Voor wie meer info wenst omtrent het aanleveren van as overledene, het maken van een juweel op maat wat ook altijd kan, mag ons via deze LINK contacteren.


Harry TiLLEY Juwelen


236 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page