top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

De Amber steen

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Amber is in Vlaanderen een ander woord voor barnsteen. Amber of barnsteen is een materiaal dat is ontstaan van gefossiliseerde hars van bomen (zoals populieren en dennenbomen). In deze blog geven wij wat meer uitleg over deze steen.

Metafysische eigenschappen

Chakra: zonnevlecht chakra (3e)

Sterrenbeeld: leeuw

Maand: Juli en augustus


Verzorging

Barnsteen of amber kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.


Amber als sieraad

Het spreek voor zich dat de Amber uitstekend geschikt is om als sieraad te dragen. Ook kun je de Amber aanbieden bij een goede juwelier met het verzoek om hem te verwerken in een ketting, armband, ring of ander ornament naar keuze. Dit leidt vaak tot verrassende en zeer originele ontwerpen en oplossingen. Er zijn ook workshops en cursussen te volgen waarbij je je eigen Amber zelf mag verwerken tot sieraad.


Werking en geneeskracht van Amber

Allereerst moet je je realiseren dat edelstenen geen toverstenen zijn. De werking en geneeskracht is vaak subtiel en niet van de één op andere dag. Ook kun je edelstenen op verschillende manieren toepassen en hebben ze een specifieke werking per toepassing.

Amber heeft een zuiverende werking op het lichaam, zowel lichamelijk als geestelijk.

Barnsteen is, net zoals andere edelstenen, mineralen en kristallen, gevoelig voor energie. Door het opnemen van de negatieve energie van de drager en het teruggeven van positieve energie, kan amber helpen om spanningen en onzekerheden te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

In de meeste gevallen is het aan te bevelen om amber direct op de huid te dragen, je zult dan ook voelen dat het warmte uitstraalt.

  • Gewrichtsproblemen Het meest bekend is het gebruik van amber om gewrichtsproblemen, die ontstaan door slijtage, een ontsteking of door overbelasting, te verminderen.

  • Keelpijn Amber helpt ook om keelpijn te verlichten. Door deze aan een korte ketting te hangen, kan je de steen zo dicht mogelijk bij de keel dragen.

  • Astma Draag de amber zo dicht mogelijk bij de luchtwegen om verlichting te krijgen.

  • Slijmvliezen Geïrriteerde slijmvliezen, die je op vele plekken in je lichaam kunt vinden, kunnen geholpen worden met amber. Dit kan bijvoorbeeld zijn in je neus, mond, keel of je ogen. Als het niet mogelijk is om een barnsteen constant op het slijmvlies te dragen, bijvoorbeeld bij je ogen, dan is het mogelijk om dagelijks een half uur tot een uur rust te nemen en op een rustige plek de steen op het geïrriteerde slijmvlies te houden.

  • Blaasontsteking Vrouwen hebben vaak last van een blaasontsteking, wat je merkt als je pijn hebt tijdens het plassen, last hebt van rugpijn of pijn in de onderbuik, of plassen gaat in kleine beetjes. Een andere indicatie is troebele urine. Hier kan amber ook helpen de ontsteking te bestrijden.

  • Nieren Nieren zijn de wasmachine van het lichaam. Ze zorgen voor het verwijderen van afvalstoffen, het regelen van bloeddruk en ze maken hormonen aan die zorgen voor de rode bloedcellen en sterke botten. Ook voor je nieren helpt amber om goed te functioneren.

  • Wondjes Via een wond komen bacillen het lichaam binnen, dus het is belangrijk dat een wond snel gesloten word. Amber zorgt voor een snellere dichting van (kleine) wondjes.

Neem een kijkje naar onze originele juwelen met Amber steen. Wij kunnen al onze juwelen tentoongesteld in onze webwinkel maken op vraag met deze Amber steen. Hier link >


Warme groeten,


Harry TiLLEY Juwelen

50 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page