top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

De zeven chakra's

De Chakra's komen uit het Boeddhisme en staat voor zeven energiepunten verspreid van boven naar beneden over het lichaam. Iedereen heeft een bepaalde energie, deze energie is onder te verdelen in zeven verschillende vormen. Het woord Chakra betekend letterlijk ‘wiel’. Je kan een Chakra daarom ook visualiseren als een draaiend wiel dat energiestromen doorlaat.

De zeven Chakra’s, zijn de wortel (chakra Muladhar), die zorgt dat je goed bent geaard. De tweede chakra ook wel de Sacraal (chakra Swadhistana) zorgt voor emoties, relaties en seksualiteit. De derde chakra is de zonnevlecht (chakra Manipura) en staat voor kracht en zelfwaardering. De vierde (chakra Anahata) is de Hart chakra voor liefde en compassie. De vijfde chakra is de Keel (chakra Vishuddhi) zorgt voor reiniging. De zesde chakra is de Voorhoofd (chakra Ajna) en staat voor geloof, intuïtie en het geweten. De laatste chakra, de zevende chrakra, is de Kruin (chakra Sahasrara) en zorgt voor een goede doorstroming, spiritualiteit en bewustwording.

We gaan jullie meer info geven welke half-edelstenen staan voor welke Chakra!


1. Wortel-, basis- of stuitchakra (Muladhara)

Stenen die de kleuren rood, zwart en/of bruin bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: granaat, hematiet, robijn, rode jaspis, versteend hout, vuuragaat en zwarte toermalijn.

2. Heiligbeen, sex of sacraal chakra (Svadhisthana)

Stenen die oranje van kleur zijn of oranje bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: abrikoos agaat, carneool, oranje calciet en tangerine kwarts.

3. Zonnevlechtchakra of plexus solaris (Manipura)

Stenen die geel of goud van kleur zijn of deze kleuren bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: barnsteen, citrien, gele aventurijn, gele jaspis, goud labradoriet, goudtopaas en tijgeroog.

4. Hartchakra (Anahata)

Stenen die de kleuren groen en/of roze bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: jade, groene aventurijn, kunziet, malachiet, peridoot, prehniet, rhodochrosiet, rhodoniet, rozenkwarts, serpentijn en smaragd.

5. Keelchakra (Visuddha)

Stenen die lichtblauw van kleur zijn of lichtblauw bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: angeliet, aquamarijn, blauwe calciet, blauwe chalcedoon, celestienen turkoois.

6. Voorhoofd- of derde oog chakra (Ajna)

Stenen die donkerblauw van kleur zijn of donkerblauw bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: azuriet, blauwe apatiet, blauwe aventurijn, dumortieriet, lapis lazuli en sodaliet.

7. Kruinchakra (Sahasrara)

Stenen die paars, wit of kleurloos zijn, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: amethist, apofylliet, bergkristal, charoiet, lepidoliet, sneeuwkwarts, sugiliet, tanzaniet en witte agaat.


De stenen in groene kleur kan u vinden in onze juwelen collectie!


Voor meer info kan u ons steeds een bericht sturen via harrytilley@harrytilley.eu


Warme groeten,

Harry TiLLEY


58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page