top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Edelstenen en kwaliteiten.

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Velen onder ons zijn gek op mooie juwelen met mooie edelstenen. Bij juwelen weet men dat in zilver een zilver stempel vb. 925 staat als men een echt zilveren juweel koopt, maar bij edelstenen is dit moeilijker.

Edelstenen heb je in verschillende kwaliteiten en prijzen. Helaas bestaan er ook veel namaakstenen die soms moeilijk te onderscheiden zijn van de echte als je geen ervaring hebt.

Helaas is het zo dat er met edelstenen geregeld wordt gesjoemeld. Stenen worden soms nagemaakt en heel vaak behandeld op de één of andere manier zodat ze er beter uitzien.

De helderste stenen, in zowel kleur als doorzichtigheid, zijn het kostbaarste, dus vandaar dat men probeert die kwaliteit na te maken zodat het meer oplevert bij verkoop.

Wij werken al jaren samen met verschillende ateliers die voor ons de edelstenen selecteren. Voor onze armbanden werken wij met een mix aan natuurlijke parels. Dit wil zeggen dat er ook hout, emaille, Chrystal en echte edelstenen gemixt zijn in één armband.

Voor onze zilveren juwelen, deze worden steeds bezet met mooie en goede kwaliteit edelstenen voor een optimale energie van de steen. Er bestaan natuurlijk nog hogere kwaliteit stenen waar men dan veel meer voor betaald maar die niet percé meer energie geven, je betaald eigenlijk voor een steen met een nog iets mooiere structuur die eigenlijk in kleine stenen niet veel verschil maken.

Voor diegenen die zo een steen zoeken kunnen beter een grote steen kopen en deze laten zetten in een juweel. U mag ons altijd contacteren met vragen via onze online chat op onze website of via mail harrytilley@harrytilley.eu.


Warme groeten,

Harry TiLLEY

112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page