top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Kie je steen op basis van de kleur

Hoe heeft een edelsteen zijn kleur gekregen?

De kleur van edelstenen wordt komt door de elementen en mineralen waaruit de steen is opgebouwd. Daarom hebben sommige edelstenen verschillende kleuren en structuren.

  • Blauw: aluminium

  • Grijs: chroom, zink of nikkel

  • Wit: kalk of magnesium

  • Doorschijnend: kiezelzuur

  • Blauwgroen en groen: koper

  • Roze tot donkerpaars: mangaan

  • Rood: ijzer

Op basis van de kleur van de edelsteen kan je dus de elementen en mineralen vaststellen. Zo zal een roze steen zoals rozenkwarts bestaan uit veel mangaan.Welke kleur edelsteen kiezen?

Omdat de kleur afhankelijk is van de elementen en mineralen in een edelsteen, hebben verschillende kleuren edelstenen ook een verschillende werking.


Een rode edelsteen voor energie

Rood de steen van warmte, woede, ruwheid, levendigheid, kracht, liefde, passie, vuur, bloed, extreme emoties en strijd. Rood geeft moed en ondernemingslust. Het is de kleur van de passie en de kleur van de haat. Heb je van nature een kort lontje? Dan is rood misschien niet direct de juiste edelsteen voor jou. Voel je je vaak moe? Dan geeft een rode edelsteen je energie, kracht en enthousiasme. Zo kan jij voluit achter je doelen aangaan!


Een oranje edelsteen voor spontaniteit

Een goed alternatief voor rood is een oranje edelsteen. Oranje is de kleur van warme, vrolijke kleur vol vitale energie die aanzet tot positief denken en nauw verbonden is met de levenskracht. Met een oranje edelsteen breng je terug beweging in je leven. Je voelt je creatief, sensueler, je gevoel voor eigenwaarde wordt gesterkt… Heb je het gevoel dat je vastzit in een dagelijkse sleur? Een oranje edelsteen helpt je om terug plezier in dingen te krijgen!


Een gele edelsteen voor zelfvertrouwen

Geel is vrolijk en word geassocieerd met de zon en lentebloemen! Het is de kleur van het licht en staat voor een positieve levenshouding en zelfvertrouwen. Maak je je vaak zorgen? Lig je ’s nachts veel te piekeren? Een gele edelsteen zorgt voor een veilig gevoel. Je voelt je gekoesterd en in staat om je eigen koers te bepalen.


Een groene edelsteen voor harmonie

Groen bevindt zich in het midden van het kleurenspectrum van een regenboog. Groen is de steen van genezing, gezondheid en balans. Het is de kleur die past bij het hart. Groene edelstenen werken neutraliserend, harmoniserend en groeibevorderend. Net zoals jonge bloemen en planten die openbloeien in de lente. Alles voelt plots heerlijk vredig!


Een blauwe edelsteen voor inzicht

Een blauwe edelsteen bevordert ontspanning, eerlijkheid en openheid en betrouwbaarheid. Het is een zuivere kleur die emoties kan kalmeren. Ben je onrustig of chaotisch? Dan zou je eens een blauwe edelsteen kunnen proberen! Blauw is de kleur van het inzicht en zorgt voor een logische geest.


Een paarse edelsteen voor spiritualiteit

Paars of violet komt tot stand door een combinatie van rood en blauw, van passie en inzicht. Een paarse edelsteen brengt het emotionele en praktische samen. Paars bevordert dan ook medeleven, begrip en inlevingsvermogen. Het is de kleur van geestelijke vrijheid en van luxe.


Een witte edelsteen voor zuiverheid

Wit draagt alle kleuren in zich. Het is de kleur die zonlicht weerkaatst. Een witte edelsteen ondersteunt de werking van andere stenen en versterkt deze. Het is de kleur van helderheid en zuiverheid. Witte edelstenen hebben een sterke connectie met de maan. Wit staat ook voor eenvoud, reinheid, maagdelijkheid, kalmte, onschuld, puurheid, stilte, ongereptheid, vreugde, feest, waarheid.


Kies jouw steen op kleur en vind hier waarom je die kleur zo aantrekt. Op onze website vind je vele kleuren stenen, hier meer.


Warme groeten,

Harry TiLLEY


62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page