top of page
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Wat zijn Cubic zirconia steentjes ?

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022

Bij Harry Tilley Juwelen werken wij hoofdzakelijk met cubic Zirconia steentjes. Meer weten over deze prachtige steentjes dat glanzen als diamantjes?


Zirconia is een kunstmatige kristal en wordt dus door de mens zelf gemaakt. Hoewel het dus geen echte edelsteen is, is met het blote oog soms verschil te bekennen. Dit maakt zirconia een populair alternatief voor diamant.

Omdat Zirconia kunstmatig gemaakt wordt, is het zonder extra toevoegingen altijd kleurloos.

In het proces kunnen gemakkelijk kleuren toegevoegd worden, zo vind je Zirconia steentjes in alle modekleuren. Zirconia is relatief hard en is dus redelijk goed bestand tegen krassen.

Een geslepen zirconia steen heeft relatief ronde randen ten opzichte van bijvoorbeeld diamant.


Hardheid : Een CZ heeft een wetenschappelijke hardheid notering van 8.5 op de Mohs' schaal. Diamant heeft een notering van 10.

Karaat  (Gewicht) Een CZ is ongeveer 75 procent zwaarder dan een diamant.

Kleur : Naast klassieke witte, zijn CZ's nu ook verkrijgbaar in vele mode kleuren, zoals in lavendelblauw, amethist, kanarie geel, roze, smaragdgroen, saffier blauw en robijnrood.

Geslepen : De fijnste CZ is machinaal geslepen om de exacte verdraagzaamheid te evenaren als het diamant slijp proces. Zoals een diamant, kan een CZ geslepen worden in verschillende variaties van mode vormen.Warme groeten,

Harry Tilley Juwelen

385 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page